Hoe kun je als vakgroep zowel effectief als met plezier samenwerken? Hoe kun je de kloof dichten tus­sen wat je belangrijk vindt en hoe jouw vakgroep in de praktijk presteert?

En hoe schakel je soepeler in de verschillende rollen die je als arts in je vakgroep moet innemen?

De samenwerking als een groep gelijken in een vakgroep of maatschap brengt lusten en lasten met zich mee.

Het boek De dokter en de vakgroep behandelt de vele vraagstukken die hierbij spelen.

148 pagina’s | hardcover | € 24,50 | ISBN 978 90 82752106 |

Te bestellen via info@paulwormer.nl

Vitaliteitsbijbel, door Paul Wormer

Wanneer ben je gezond en wanneer vitaal? Wat hebben energie, slaap en beweging daarmee te maken? En welke rol spelen ademhaling, eten, drinken, seksualiteit en stress daarbij?

In de Vitaliteitsbijbel werk ik in negen stappen uit hoe je je vitaliteit kunt versterken. Met luchtig gebrachte wetenschappelijke kennis, maar ook met praktische tips en voorbeelden, die stimuleren om zelf laagdrempelig uit te proberen wat bij je past. Te bestellen via info@paulwormer.nl, via Managementboek.nl en verkrijgbaar in iedere boekwinkel voor € 22,45.

De thema’s in het boek zijn inmiddels ook uitgewerkt tot een online training bij trainingsorganisatie Studytube.

Mijn eerder verschenen boek Vitaal werken, vitaal leven werd in het Duits vertaald onder de titel Vital und selbstbestimmt (ISBN 9783825180034).

captains-of-medicine

In 2012 verscheen Captains of Medicine, met 12 inspirerende (Nederlandstalige) interviews met ’topdokters’ over hun drijfveren en visie op heden en toekomst van de zorg. Een inspirerend boek dat inzicht geeft in een aantal relevante trends in de zorg, opgetekend uit de mond van mensen die er toe doen in de zorg.

In 2012 verscheen In en uit de maatschap, een praktische gids over alle aspecten van in- en uit een maatschap treden, geschreven door vijf deskundige auteurs. De ‘harde’ en de ‘zachte’ kanten van de samenwerking komen uitgebreid aan bod in de vorm van thema’s zoals de samenstelling van de maatschap, omgang met conflicten, de financiën van een maatschap.

Het artikel Een organisatie heeft integraal vitaliteitsmanagement nodig geeft een overzicht van mijn visie op integraal vitaliteitsmanagement.

De Waarde van Geluk schreef ik naar aanleiding van een publicatie in de Harvard Business Review over de waarde van geluk voor organisaties.